Tentoonstelling Gommerie & Prakke (gratis)

Tijdens de maanden tot en met 25 november 2018 stelt pannenkoekenhuisje 't Schipken te Sint-Amands (Dam 114) werken tentoon van kunstenaars Gommerie en Prakke (Patrick Teck). Deze zijn te bezichtigen elke vrijdag- en zondagnamiddag,telkens vanaf 12 u. 's middags. Een bezoek is steeds te combineren met een heerlijke Bretoense pannekoek uit de keuken van de zaak. De iddylische,pittoreske omgeving maakt er een leuke uitstap van.
Even iets meer over beide artiesten.


Gommerie (°21-05-1962)
Tekenen en schilderen is altijd de rode draad geweest in Gommerie zijn bestaan. Tijdens zijn schoollopen vond hij al snel dat potlood en penseel hem beter pasten dan een vulpen en een rekenmachientje. Daarom ruilde hij zijn bezoekjes aan 't college van Boom in om een sierkunstendiploma te halen en daarna enkele jaren door te brengen bij de koninklijke academie voor schone kunsten te Antwerpen waar etsen en steendruk deel uitmaakten van de vrije grafische richting. Ook de kunstacademie van Wilrijk en nog eventjes in de academie te Temse kregen Gommerie over de vloer. Echter omdat het kunstenaarswereldje hem meestal wat meer afschrikt dan aantrekt is zijn grote motto eenvoud en bescheidenheid. Gaandeweg probeert hij in zijn werk verscheidene technieken uit maar stelt sowieso herkenbaarheid als eerste vereiste voorop. Op deze tentoonstelling laat Gommerie een serie werken zien die telkens een plaatselijk tafereel (gebouwen en zichten) laten zien. 12 van zijn werken zullen ook ter plaatse in de vorm van wenskaarten en een kalender van 2019 verkocht worden. Naast zichten in aquarel en acrylverf is portret ook een geliefde bezigheid van de kunstenaar. Hij werkte ook enkele jaren als huiscartoonist voor bij de Gazet van Antwerpen. Met de jaren is hij ook wel veel tijd gaan steken in opdrachten, dit gaat dan ook over verschillende vormen van illustratie waaronder karikaturen. Dus voor allen die het zien zitten, kom maar af. Voor eventuele vragen kan u hem steeds contacteren op 0470526885, voor vragen ivm bezoek aan de tentoonstelling,'t Schipken 0472794864.

 

Patrick Teck (°27-01-1966).

Reeds vanaf de kleuterklas bleek Patrick een natuurtalent te zijn met alles wat met verf, potlood en kleuren te maken heeft.

Een gegeven dat hij zelf omschrijft als "tegelijk een vloek en een zegen", een dualiteit die we ook in zijn creaties steeds terugvinden.

Mede door middel van zijn studies HSTO Publiciteitstekenen (1983-1987) te SITO Mechelen,

tekenschool Eleonore Van Hoeck (1985-1987) te Puurs en Weekendatelier schilderen (2000-2014) aan de Stedelijke academie voor Schone Kunsten te Mechelen bij leraren Ann Nouwen en Stefan Annerel, werden deze gaven verder ontwikkeld.

In zijn werken gunt Patrick ons een blik in een lovecraftiaans universum, geïnspireerd door zijn eigen nachtmerries die bevolkt zijn met insectachtige wezens waarvan velen reeds miljoenen jaren niet wezenlijk veranderd zijn qua fysieke vormen en zodoende een relatieve vorm van perfectie bereikt hebben. Engelen voor de ene, demonen voor anderen,

rauwe wreedheid en sensitieve tederheid, Inferno en Heaven.

Het is alsof de kunstenaar, met zijn werken, de toeschouwer wil confronteren met de vraag

wie nu de titel “koningen van de schepping” verdient.

De kunstenaar vertaalt dit naar een zinderend, haast gotisch, Pantheon.

Qua techniek kiest Patrick resoluut voor olieverf. Hij omhelst hiermee liefdevol de technieken van de Primitieven, gecombineerd met hedendaagse materialen, wat resulteert in een uniek, persoonlijk geheel.

Expo Wietse De Ridder "Vergeet me niet" (gratis)

Van 4 maart tot en met 10 juni kan je elke vrijdag en zondag tussen 12u en 19u enkele werken van Wietse De Ridder, nicht van de uitbaatster Femke Vleminckx bewonderen.  

Wietse is grafisch ontwerpster, die naast geboortekaartjes, trouwkaarten, logo's, ... ook collages maakt. 

Haar collages zijn steeds een knipoog naar het verleden. Ze zijn vrolijk, kleurrijk en tegelijkertijd ook droevig omdat er steeds iets te verbergen valt. 

De expo ‘Vergeet me niet’ bestaat uit een reeks collages gebaseerd op de korte conversaties tussen Wietse en haar dementerende grootmoeder. Bij die conversaties toont ze collages, gecreëerd met oude spullen van haar grootmoeder, zoals foto’s, schoolboeken en postkaarten. 

Op deze manier verkent Wietse de grenzen tussen wat getoond, gesuggereerd wordt en wat onzichtbaar blijft in een gesprek met een dementerende oudere.

De expo kan u gratis bezoeken van 4 maart tot en met 10 juni op vrijdag en zondag (12u-19u).

Meer info: www.studiowietse.com 

Tentoonstelling Katrien Vermeulen en Gommerie (gratis)

Tijdens de maanden oktober, november, januari en februari kan men in de tentoonstellingsruimte van het gezellige pannenkoekenhuisje ’t Schipken in Sint-Amands werken gaan bewonderen van Katrien Vermeulen en Gommerie.

Beide kunstenaars vonden in de pittoreske omgeving van ‘den Dam’ de ideale plaats om hun schilderijen en tekeningen tentoon te stellen.

Katrien, wonende te Sint-Niklaas, laat u een selectie zien van haar werken waarin zij op  eigen manier haar impressies van natuur en omgeving weergeeft.  Hierbij is het spel tussen licht en kleur datgene wat haar schilderijen een unieke uitstraling geeft.  Ze is reeds jaren actief in het aquarellenwereldje en maakt oa deel uit van de   kunstgroepen, Outdoor Friends Of Living Colors te Bornem en Artificium te Stekene.  Naast sporadische cursussen volgt ze ook les in de academie van Willebroek.  Sfeervolle beelden, in openlucht gemaakt zijn ongetwijfeld haar specialiteit.

Gommerie, tekenaar uit onze eigen streek, heeft zich nooit echt aan een bepaalde techniek gebonden maar is ook stilaan de prachtige eigenschappen van het aquarelleren aan het ontdekken.  Zijn werk is meer illustratief te noemen, hij neemt dan ook van deze gelegenheid gebruik om enkele plaatselijke zichten op papier te zetten.

Wat een bezoek extra de moeite maakt is dat er van een aantal werken mooie kaarten te koop worden aangeboden.  Al dan niet met een mooi tekstje ook heel leuk als wenskaart of eindjaarsidee.

De tentoonstelling opent zijn deuren op 1 oktober en loopt tot einde februari 2018.  Let wel, 3/10-10/10 en de maand december is ’t Schipken gesloten.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now